Recepta: Puré de mill

Febrer 2016

IMG_0109

Propietats nutricionals:

Pseudocereal molt energètic, és una bona aportació d’hidrats de carboni a la dieta i conté entre un 10-15% de proteina.

No conté gluten, per tant pot ser consumit per celíacs o intolerants al gluten.

Bona digestibilitat i fàcil de cuinar.

Aportació de minerals com ferro, magnesi, fòsfor, potassi.

Aportació de vitamines del grup B com la B1, B2, B3 i B9.

Amb les llavors de chía, lli i cúrcuma, aconseguirem que el plat ens aporti propietats antinflamatories naturals entre altres pel seu contingut en omega 3, ideals per un dia que s’hagi practicat un esport amb impacte com el córre o també per a persones amb lesions, inflamacions cròniques o dolors musculars.

Ingredients

Quantitat per 2 persones 4 persones
Mill

250

g

500

g
Aigua

750

ml

1500

ml
Ceba (unitats)

2

—-

4

—-
Oli d’oliva

15

ml

30

ml
Sal —-

0

—-
Cúrcuma —-

0

—-
Chía —-

0

—-
Llí —-

0

—-
Pebre ml

0

ml

ELABORACIÓ:

  1. Saltejar la ceba amb oli, sal i pebre fins que quedi rossa.
  2. Afegir el mill i l’aigua fins que bulli.
  3. Quan bulli, coure a foc lent durant 25 minuts
  4. Afegir una mica d’aigua i triturar fins que quedi ben fi.
  5. Afegir un polsim de cúrcuma, i llavors de chía i lli.

Per fer un àpat complet acompanyar amb verdures i proteïna, per exemple una amanida verda i pit de gall d’indi a la planxa.